Връзки за достъпност

Извънредни новини

Румен Радев е под карантина след контакт със съветник с коронавирус


Румен Радев
Румен Радев

Президентът Румен Радев е под карантина след като е бил в контакт с член на администрацията си, който по-късно е дал положителна проба за коронавирус. Това съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Главният секретар на президента Димитър Стоянов е диагностициран с коронавирусна инфекция в четвъртък. Според пресслужбата на президента Стоянов е в отпуск от 26 октомври, а последният му контакт със служители в президентската институция е от 23 октомври.

По предписание на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) президентът и служителите, които са били в контакт със Стоянов, са под карантина и ще работят дистанционно.

Преди седмица официално посещение на Румен Радев в Естония се провали след като стана ясно, че е бил в контакт с болния от коронавирус ръководител на военновъздушните сили (ВВС) ген.-майор Димитър Петров. При връщането си Радев беше поставен под карантина, но след отрицателни PCR тестове директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев обяви пред медиите, че лично я е свалил.

След този случай и след като премиерът Бойко Борисов беше освободен от задължителна изолация след отрицателни тестове в нарушение на заповедта на здравния министър за карантината, Пенчев подаде оставка.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG