Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Бияч на съпруги" по адрес на Джони Деп не е клевета. Актьорът загуби дело срещу таблоид


Джони Деп
Джони Деп

Актьорът Джони Деп загуби делото за клевета срещу британския таблоид „Сън“, което заведе заради статия, в която беше наречен „бияч на съпруги“, съобщи Би Би Си.

В публикацията на „Сън“ се твърдеше, че актьорът е упражнявал насилие срещу бившата си съпруга Амбър Хърд. Той отрича, а изданието твърди, че статията стъпва на факти. Съдът в Лондон реши, че твърденията на медията са „верни по същество“.

Адвокатите на „Сън“ решиха да защитават изданието като докажат, че твърденията в статията са верни. Те привлякоха като свидетел самата Хърд. Тя съобщи в показанията си за 14 случая, в които актьорът я е душил, удрял с юмруци, шамаросвал и ритал. Деп твърдеше, че бившата му съпруга лъже, че никога не е бил груб с нея и че самият той е бил нападан физически от нея.

Съдът прие, че за 12 от тези случая на насилие, за които свидетелства Хърд, има доказателства. Не беше прието твърдението на Деп, че бившата му съпруга е „златотърсачка“, тъй като никой не очаква от една „златотърсачка“ да направи дарение от 7 млн. долара за благотворителни каузи.

Адвокатът на Джони Деп определи решението на съда като „извратено“ и каза, че актьорът ще обжалва. Според адвокатката на Амбър Хърд съдебното решение „не е изненадващо“. Говорител на „Сън“ каза, че изданието застава до жертвите на домашно насилие и благодари на Хърд за „смелостта ѝ да свидетелства пред съда“.

Джони Деп съди самата Амбър Хърд за клевета заради неин текст, публикуван във Вашингтон пост, в който тя се описва като жертва на домашно насилие.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG