Връзки за достъпност

Извънредни новини

Ваксината на Moderna ще струва между 25 и 37 долара за доза


Фармацевтичната фирма Moderna ще продава на правителствата бъдещата си ваксина срещу COVID-19 на цена от 25 до 37 долара за една доза. Сумата ще варира в зависимост от поръчаното количество. Това каза пред германския вестник "Велт ам зонтаг" изпълнителният директор на компанията Стефан Барсел, предаде Ройтерс

"Следователно ваксината ни струва приблизително колкото и грипната ваксина, която е между 10 и 50 долара", заяви той.

В понеделник служител на ЕС, участващ в преговорите, каза, че Европейската комисия иска да постигне сделка с Moderna за доставка на милиони дози от ваксината й на цена под 25 долара за доза.

Още нищо не е подписано, но сме близо до сделка с Европейската комисия. Искаме да доставим ваксина на Европа и водим конструктивни преговори, каза Барсел пред германския вестник. Той добави, че договорът ще е готов "до дни".

От Moderna твърдят, че ефикасността на експерименталната ваксина срещу болестта, причинявана от новия коронавирус, е 94,5%.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG