Връзки за достъпност

Извънредни новини

Стажантска програма на Свободна Европа


Свободна Европа обявява конкурс за неплатени журналистически стажове от три месеца при целодневна заетост от 8 часа или на половин работен ден (4 часа). Първите два стажа от програмата ще започнат на 4 януари 2021 г. и на 5 април 2021 г.

Стажантите ще разполагат с работно място в редакцията на Свободна Европа, с достъп до многобройни източници на информация и с ментори в ежедневната практическа работа.

Кандидатите трябва да отговарят на следните условия:

  • да са на възраст от 18 до 27 години;
  • да са дипломанти от випуск 2019 и 2020 г. или студенти по журналистика, масови комуникации или близки специалности;
  • да търсят развитие в журналистиката;
  • да имат добро владеене на английски език (ниво В2 или по-високо);
  • да имат траен интерес и знания за политическия живот в България и света;
  • знания в областите икономика, екология, човешки права, здравеопазване, образование и/или международни отношения са плюс;
  • владеене на допълнителен чужд език е плюс.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва радиопредавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Журналистите на RFE/RL предоставят новини без цензура, подчинени на най-високите стандарти за обективна журналистика. Те стриктно се придържат към принципите на етичната журналистика и с умерен тон предлагат съдържание, което е професионално, балансирано и насърчаващо уважение към човешките права и към всички хора.

Кандидатите за стажантската програма трябва да изпратят до 15 декември 2020 г. CV и две препоръки от университетски преподаватели, запознати с тяхната работа, на имейл адрес svobodnaevropa@rferl.org. Стажантите ще бъдат избрани след събеседване.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG