Връзки за достъпност

Извънредни новини

Тръмп помилва бившия си съветник Майкъл Флин


Майкъл Флин
Майкъл Флин

Американският президент Доналд Тръмп помилва бившия си съветник по национална сигурност Майкъл Флин, който беше признат за виновен, че е излъгал ФБР по време на разследването за руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г.

Флин се призна за виновен през 2017 г., но по-късно оттегли самопризнанията си.

"За мен е голяма чест да обявя, че генерал Флин получи пълно помилване. Честито на генерал Флин и на прекрасното му семейство. Знам, че сега ще прекарате фантастичен Ден на благодарността", написа Доналд Тръмп в Туитър.

Флин беше едно от първите назначения на Тръмп след победата му в президентските избори. Той остана на поста съветник по националната сигурност само 23 дни. Тръмп го уволни, след като стана ясно, че той е обсъждал отпадането на санкциите срещу Русия с посланика на Москва във Вашингтон преди Доналд Тръмп да встъпи в длъжност и е подвел вицепрезидента за този разговор.

След 22-месечно разследване, водено от бившия специалния прокурор Робърт Мълър стана ясно, че Русия се е намесила в изборите през 2016 г., но не е намерено доказателство за престъпен сговор между екипа на предизборната кампания на Тръмп и Москва. Русия отрича да се е намесвала в изборите за президент на САЩ.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG