Връзки за достъпност

Извънредни новини

Участничка в "Пуси райът" е пратена в затвора заради протест срещу полицията


Една от участничките в руската пънк банда "Пуси Райът" е осъдена на 20 дни затвор заради протестно демонстрация в Москва миналата седмица.

Рита Флорес, още позната и като Маргарита Коновалова, е била осъдена за неколкократно нарушаване на Закона за публичните събирания, който ограничава възможностите за протестиране срещу правителството в Русия. Това беше потвърдено от адвоката на активистката, която ще обжалва присъдата.

По време на протестното представление Флорес и друга участничка в групата Мария Альокина са облечени в традиционни руски костюми и са завързали артиста Фархад Исрафили-Гелман за уличен стълб с предпазна лента, на която пише "Чупливо. Боравете с внимание".

Събитието цели да привлече общественото внимание към големия брой протестиращи, които са пратени в затвора, след като са замервали полицаи с пластмасови чаши и бутилки по време на демонстрации по-рано тази година в Москва.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG