Връзки за достъпност

Извънредни новини

Борисов опроверга твърдения на Москва, че в България има оръжия, с които се готви удар срещу Русия


Бойко Борисов
Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов определи като неверни твърденията на Москва, че в България има оръжия, с които се подготвя удар по Русия, съобщи правителствения пресцентър.

В петък говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова каза, че НАТО разполага в България и Румъния оръжия, които могат да бъдат използвани срещу Русия.

„Модернизира се инфраструктурата на България и Румъния. На тяхна територия се разгръщат настъпателни оръжия. По време на учения се отработват сценарии, които предвиждат нанасянето на удари включително по територията на Русия чрез американски стратегически бомбардировачи, които могат да носят ядрено оръжие“, каза тя, цитирана от БНР.

Борисов определи тези твърдения за неверни. „Единственото различно, което различно се прави в България в последните месеци, е да се подновяват самолетите, което всички знаят, механизираната техника, корабите, които са планирани от много години“, е цитиран да казва Борисов.

„Единственото ново, което се прави, това е укрепването на летищата с нови писти, нови радари, с нови инсталации, тъй като новите F-16 Блок 70 не могат да кацат на тези писти.“

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG