Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Корупционна коалиция между ДПС и ГЕРБ". Демократична България критикува намесата на "диктатора Ердоган"


Съпредсдателят на "Демократична България" Христо Иванов
Съпредсдателят на "Демократична България" Христо Иванов

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов направи видео обръщение по повод приветствието на президента на република Турция Реджеп Тайип Ердоган към националната конференция на ДПС. Това е първата политическа реакция след изненадващото включване на Ердоган.

"Станахме свидетели на безпрецедентна намеса на диктатора Ердоган в българския вътрешнополитически и уж демократичен процес", каза Иванов.

Във видео обръщение към ДПС в събота Ердоган пожела успех на партията и нарече премиера Бойко Борисов "моя скъп приятел". По този повод Христо Иванов коментира:

“Виждаме как Ердоган има самочувствието и да обедини публично своите корупционни капии в България, да направи онзи мост, онзи знак на равенство между необявената корупционна коалиция между ДПС и ГЕРБ."

Иванов каза още, че “зависимостите на българския премиер са вратата, през която Ердоган бърка в българския политически живот и си разиграва коня пред всички”. Той каза още, че никоя институция или политическа партия не поставя въпроса за появата на турския държавен глава и посланието, което е отправено с нея.

От събота насам, когато на конференцията на ДПС беше излъчено обръщението на Ердоган, което е и първото официално обръщение на турския държавен глава към българска партия, всички останали партии мълчат. Свободна Европа специално потърси мнението и на опозиционната БСП и на управляващата ГЕРБ. Социалистите отказаха коментар, а от пресцетъра на ГЕРБ обясниха, че ако някой говори по темата това ще е премиерът Борисов, ако прецени.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG