Връзки за достъпност

Извънредни новини

Френският президент Еманюел Макрон е дал положителна проба за COVID-19


Еманюел Макрон
Еманюел Макрон

Френският президент Емaнюел Макрон има позитивен PCR тест за коронавирус, съобщиха от пресцентъра на правителството в четвъртък. 42-годишният държавен глава се изследвал, след като е проявил симптоми и сега ще се самоизолира за 7 дни.

Макрон отменя всички свои пътувания в чужбина, включително до Ливан, където щеше да се включи като медиатор в проточилия се политически и икономически хаос. Той ще продължи да изпълнява задълженията си, но работните му контакти ще бъдат онлайн.

Тази седмица Франция въвежда вечерен час като допълнителна мярка за ограничаване на увеличаващия се брой случаи на COCID-19 в страната. Общият брой на заразените от началото на пандемията в страната вече е над 2 милиона души. Починалите са близо 60 000.

Няма информация за това как се е заразил френският президент с вируса, но от Елисейския дворец съобщиха, че всички, които са били в близък контакт с него, ще бъдат информирани.

Макрон не е първият държавен лидер, разболял се от COVID-19. Това вече се случи на британския премиер Борис Джонсън още през пролетта. Сред заразилите се бяха американският Президент Доналд Тръмп, украинският му колега Володимир Зеленски и българският министър-председател Бойко Борисов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG