Връзки за достъпност

Извънредни новини

"В помощ на американския народ". Конгресът на САЩ одобри 900 млрд. долара за борба с кризата


Републиканците и демократите в Конгреса на САЩ се договориха за пакет от спасителни мерки в размер на 900 милиарда долара. Икономиката на страната пострада сериозно заради кризата, предизвикана от коронавирусната пандемия.

"Лидерите на Сената и Камарата на представителите стигнаха до окончателно споразумение, което ще бъде още един важен пакет от спасителни мерки в помощ на американския народ в размер на близо 900 млрд. долара", каза в неделя лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл, цитиран от Франс прес.

До съгласието се стигна след като беше преодоляна последната пречка - спорът за кредитните пълномощия на Федералния резерв, който играе ролята на централна банка на САЩ, отбеляза Ройтерс.

Това ще бъде вторият пакет от икономически стимули в американската история след предишния от 2,3 трилиона долара, гласуван през март.

Американците бяха най-засегнати от заразата досега, като жертвите са вече общо над 295 хил., а заразените са близо 16 млн. Заради ограничителните мерки срещу разпространението на вируса бизнесът пострада, а безработицата в страната значително се увеличи.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG