Връзки за достъпност

Извънредни новини

Почина вокалистът на P.I.F. Димо Стоянов


Димо Стоянов
Димо Стоянов

Вокалистът на българската група P.I.F. Димо Стоянов почина след усложнения от коронавирус, съобщи Националното радио като се позова на негови близки.

Стоянов беше настанен в столична болница. На 9 декември във Фейсбук страницата на групата беше публикуван призив за даряване на кръвна плазма заради тежкото състояние на изпълнителя, припомня бТВ. Въпреки че е намерен дарител и състоянието на Стоянов е било стабилизирано, певецът не е успял да надвие болестта.

Група P.I.F. е създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 г. във Варна под името Resemblence. В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария.

От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.

През 2000 г. издават дебютния си албум „П.И.Ф.“, който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни – „Приказка“, „Колело“ и „Пътуване“. Този албум им носи и наградата на телевизия MM за албум на годината.

Албумът им Pictures In Frames е издаден през 2002 г. През 2006 г. се появява и албумът Passion In Fact. Четвъртият им албум се казва „P.I.F.4“ и излиза през 2013 г. Обложката му е съставена от 1000 снимки на фенове. В този период към групата се присъединяват Юрий Божинов и Мартин Профиров.

През 2015-а издават петия си албум „P.I.F.5“. Преди издаването му групата предизвиква феновете да напишат песен и да заснемат клип.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG