Връзки за достъпност

Извънредни новини

Силно земетресение с 26 вторични труса в Индонезия. Има жертви


Предполага се, че под руините на болницата има поне 10 души
Предполага се, че под руините на болницата има поне 10 души

Най-малко 34 души са загинали след земетресение с магнитуд 6,2 на индонезийския остров Сулавеси, съобщават световните агенции. След основния трус са последвали 26 вторични труса.

Пострадали са около 600 души. Близо 2000 души в Сулавеси са били принудени да напуснат домовете си. Разрушени са над 60 сгради, включително сградата с офиса на местния губернатор и хотел. В района има и рухнала болница, под чийто развалини вероятно има още жертви. Смята се, че трусът не е предизвикал цунами, но хората по крайбрежните райони са се изтеглили в зони с по-високо надморско равнище.

Няма данни за пострадали български граждани при земетресението в Индонезия, по данни на посолството на България в Джакарта, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. Островът се намира в отдалечен район от столицата Джакарта и на негова територия няма български граждани.
Към момента няма опасност от цунами.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG