Връзки за достъпност

Извънредни новини

Започна ваксинацията в домовете за възрастни в София


В София започна ваксинирането срещу коронавирус на живеещите в домовете за възрастни хора, съобщи БТА. В първия ден по план трябва да бъдат имунизирани персоналът и настанените в дом "Надежда" и в дома в ж.к. "Зона Б5". Общо 30 души от тези две места за заявили желание, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Имунизацията ще се извършва от мобилни екипи.

“Създали сме организация заедно със столичната Регионална здравна инспекция. Екипите се състоят от лекар и медицинска сестра от общинските болници и ДКЦ”, каза Фандъкова.

До момента общо 240 души от настанените в домове за възрастни са заявили желание да бъдат имунизирани. Столичната община се грижи за осем такива институции.

“Поканили сме и частни домове, ако имат желание, да се включат в тази организация. Към този момент нямаме заявки от тях”, каза Йорданка Фандъкова. Тя съобщи още, че от следващата седмица ще започне ваксинирането и на учителите.

Първата ваксина срещу коронавирус в България беше поставена на 27 декември. България е на последно място в Европейския съюз по темп на имунизиране на населението срещу COVID-19, показват данните в създадения от изследователи в Оксфордския университет портал за следене на коронавируса.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

Първите частни предприемачи в Куба
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00
XS
SM
MD
LG