Връзки за достъпност

Извънредни новини

Личните лекари са длъжни да ваксинират желаещите. Откриват се 318 имунизационни пункта


Всички общопрактикуващи лекари са длъжни да участват в осъществяването на имунизационната кампания и да ваксинират желаещите от техните пациентски листи. Това стана ясно от заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

В лечебните заведения и в регионалните здравни инспекции по области ще бъдат открити временни имунизационни пунктове за осъществяването на имунизационната кампания. Те са общо 318.

От Министерството на здравеопазването са съобщили за Mediapool, че хората ще могат да избират дали да се ваксинират при личния лекар, или в някой от определените имунизационни пунктове. Хората без личен лекар трябва да се обръщат към Регионалните здравни инспекции.

За разлика от други европейски държави, имунизацията в страната все още се случва с бавни темпове. Общо ваксинирани с втора доза до момента са са 21323 души.

В Бълагрия в момента се наблюдава плавно увеличение на новите случаи на коронавирус. За последното денонощие са регистрирани 1068 новозаразени. 3421 са пациентите, настанени за лечение в болница. Това е увеличение с 12% за седмица.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG