Връзки за достъпност

Извънредни новини

Израел удължи затварянето на границите си заради COVID-19


Израел удължи до до 6 март, затварянето на границите си във връзка с борбата с COVID-19, съобщи БТА.

"Правителството одобри удължаване с 14 дни на затварянето на границите, до 6 март", се казва в изявлениена властите.
Израел спря международните полети на 24 януари в опит да ограничи разпространението на пандемията, преди да затвори граничните пунктове с Египет и Йордания.

Международните полети няма да бъдат подновени, както бе предвидено по-рано, на 21 февруари, а сухопътните граници също ще останат затворени, с изключение на някои особени случаи.

Израел започна поставянето на ваксини още на 19 декември и в страната вече са ваксинирани над 4 млн. души. Средно на ден са ваксинирани по 150 хиляди души, като приоритет имат хората над 60 години, здравни работници и пациенти с хронични заболявания.

Израел успя да договори предварително доставки от Pfizer и BioNTech. Премиерът Бенямин Нетаняху прогнозира страната да излезе от пандемията още през февруари. Правителството му наложи трети локдаун. В края на март в Израел предстоят парламентарни избори.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG