Връзки за достъпност

Извънредни новини

Емануил Иванов, който на 22 ще дебютира в "Ла Скала"


Емануил Иванов
Емануил Иванов

Научава нотите, когато е само на шест. Шестнайсет години по-късно ще се качи на сцената в “Ла Скала” за първи път.

Той е пианистът Емануил Иванов. Роден е през 1998 г. в Пазарджик. Завършва езиковата гимназия „Бертолт Брехт“ в родния си град. От 2013 до 2018 г. година учи пиано при Атанас Куртев, а след това следва при Паскал Немировски в Кралската консерватория в Бирмингам.

На 27 февруари, събота, Емануил Иванов ще дебютира в “Ла Скала”. Заради пандемията от коронавирус събитието ще е без публика и ще се излъчва на живо онлайн от 21 ч. българско време.

“Родителите ми ме захранваха с най-хубавите образци на класическата музика”, разказва младият пианист пред Свободна Европа.

През септември 2019 г. той спечели публиката в италианския град Болцано, където победи в Международния конкурс за пиано “Феручо Бузони”. Част от наградата му е и предстоящият концерт в “Ла Скала”.

Тогава Емануил беше отличен в конкуренция около четиристотин кандидати от целия свят, от които първоначално бяха селектирани сто души.

След Болцано младият пианист планираше да направи международно турне, но пандемията от COVID-19 пренареди програмата му.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG