Връзки за достъпност

Извънредни новини

На 1 март отварят ресторанти, казина и образователни центрове


Ресторантите отварят от 1 март, докато нощните заведения се очаква да възобновят работа месец по-късно
Ресторантите отварят от 1 март, докато нощните заведения се очаква да възобновят работа месец по-късно

Ресторанти, игрални зали, казина, езикови и образователни центрове, школи и училища за ученици със сезорни увреждания ще възобновят работа на 1 март. Това става ясно от последната заповед на здравния министър Костадин Ангелов, публикувана в петък вечерта.

Остават в сила изискванията за спазване на физическа дистанция от 1.5 м, носене на защитна маска за лице, проветряване на всеки час и дезинфекция на местата, в които се провеждат присъствени учебни занятия или други занимания.

Заведенията за хранене и развлечение, с изключение на барове, дискотеки и нощни клубове, от понеделник ще могат да работят между 6.00 и 23.00 часа всеки ден при използване на не повече от 50% от капацитета си, настаняване на неповече от шестима души на маса и задължително използване на предпазни маски от персонала.

Игралните зали и казината ще могат да рабитят в същия часови диапазон и при същите условия с тази разлика, че посетителите в тях също ще бъдат задължени да носят предпазни маски.

От 1 март се разрешава и провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната, а от 1 април – и в чужбина. Министър Ангелов вдига забраната и на организирането на изложения, но при условие, че се организира еднопосочно движение на посетителите в тях и спазване на дистанция от поне 1.5 м.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG