Връзки за достъпност

Извънредни новини

Twitter ще трие профили заради фалшиви новини за ваксините срещу COVID-19


"Туитър" обяви, че вече ще трие профилите на потребители, които системно разпространяват дезинформация за ваксините срещу коронавирус, предаде Франс прес.

"Смятаме, че тази система с предупреждения ще помогне да образоваме общността за нашите правила и да намалим разпространението на потенциално опасни или лъжливи информации, в това число за неколкократни нарушения", съобщи социалната мрежа в прессъобщение, цитирано от световните агенции.

В края на миналата година "Туитър" реши да иска от потребителите да премахват неверни твърдения. Едно от тях е разпространяването на лъжливи факти, че ваксините се използват, за да навредят на хората или да ги контролират. Оттогава в социалната мрежа са изтрити над 8400 туита, а около 11,5 милиона профила са получики предупреждения.

Отсега нататък след второто предупреждение потребителите ще бъдат блокирани за 12 часа, при четвъртото за 7 дни, а при петото профилите им ще бъдат премахнати за постоянно.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG