Връзки за достъпност

Извънредни новини

Броят на болните с COVID-19 в интензивните отделения скочи почти двойно


Броят на заразените с COVID-19, настанени за лечение в интензивни отделения скочи почти двойно в сравнение с края на януари, когато са регистрирани най-малко хора в болници. Това показват данните от Единния информационен портал.

В момента в болници се лекуват 5903 пациенти с коронавирус, от които 503 в интензивни отделения. За сравнение на 24 януари в болници са били настанени 2857 пациенти, от които 281 са били в интензивни отделения. За последното денонощие има 150 смъртни случая, а преди 40 дни те са били 12.

В редица градове болниците преустановиха всички планови операции и свиждания. Във вторник тези мерки са въведени и на територията на Варна и областта. Плановите операции към момента са спрени още в Бургас, Плевен, Пазарджик, Велико Търново, Благоевград и София.

В понеделник здравният министър Костадин Ангелов каза, че се обмисля въвеждането на още ограничения заради нарастващия брой на заразените с коронавирус.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG