Връзки за достъпност

Извънредни новини

Великобритания затваря болниците за COVID-19


Великобритания е на едно от водещите места по темп на виксинация
Великобритания е на едно от водещите места по темп на виксинация

Допълнителните болници, създадени във Великобритания, за да се облекчи натискът върху здравните услуги по време на пандемията от коронавируса, ще бъдат затворени от април, каза във вторник здравният министър Мат Ханкок.

Болниците "Найтингейл", които бяха създадени в цяла Великобритания миналата пролет, ще бъдат затворени през следващите седмици, след като броят на пациентите с COVID-19 е спаднал, предва БТА.

Във видео, разпространено в социалните мрежи, здравният министър каза, че има по-малко от 10 000 пациенти с COVID-19 в болниците в цяла Великобритания, спад след пика от 40 000. "Вече сме в позиция да се откажем от нашите болници "Найтингейл", каза Ханкок, като благодари на персонала, работил в тях.

През изминалата година бяха изградени 10 болници, осигуряващи над 12 000 легла за пациенти в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Клоновете в Лондон и Съндърланд в Северна Англия, ще останат отворени като ваксинационни центрове, каза говорителка на Националната здравна служба.

Случаите на коронавирус във Великобритания бележат постоянен спад от януари. Досега общо 22,3 милиона британци са получили първа доза от ваксина срещу COVID-19.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG