Връзки за достъпност

Извънредни новини

Туристите ще влизат в България след ваксина, с антитела или отрицателен PCR


Министър-председателят Бойко Борисов
Министър-председателят Бойко Борисов

За туристическия сезон ще бъдат въведени "зелени коридори" за всички туристи, които искат да посетят България. Това каза в министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. В неделя той посети обсерваторията в Рожен, заедно с премиера Бойко Борисов и министъра на туризма Мариана Николова.

Въвеждането на “зелен коридор” означава, че всеки един турист, който иска да посети страната ни, ще има три възможности - да бъде ваксиниран, да е преболедувал заболяването и да има антитела, или да има отрицателен PCR тест. "Ние ще дадем възможност на всички туристи и по този начин ще улесним предвижването на всеки един от тях", добави министър Ангелов.

От своя страна министър-председателят Бойко Борисов обясни, че всичко, което се предприема в тази посока се съгласува с Европейската комисия. По думите му България има право да допуска на своя територия туристи от “трети страни” (държави, които не са членки на ЕС) с отрицателен PCR тест, ако имат антитела или поставена ваксина, която може и да е различна от одобрените в ЕС.

Българският туристически сезон ще бъде открит от 1 май, заяви от своя страна министърът на туризма Марияна Николова. В понеделник с нейна заповед ще бъдат утвърдени мерките, които ще важат за предстоящия туристически сезон.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG