Връзки за достъпност

Извънредни новини

Първа присъда за купуване на гласове на парламентарния вот. Най-много дела има в София


Мъж от Горни Дъбник е първият осъден за купуване на гласове за настоящите парламентарни избори. Това става ясно от официално съобщение на прокуратурата в неделя.

Мъжът е получил 11-месечна условна присъда, след като е направил самопризнания. По неофициална информация той е предлагал по 50 лв. на глас, но разследващите засега на уточняват в полза на коя партия и кандидат.

До 13:00 часа в изборния ден държавното обвинение е образувало 445 проверки и 33 досъдебни производства за изборни престъпления. Най-много разследвания има на територията на Софийската апелативна прокуратура – 15, следвана от тези в Пловдив и Велико Търново – съответно с 8 и 7 дела.

Обвинения досега са повдигнати на общо 11 заподозрени, но от пресцентъра на прокуратурата не уточняват нито къде са извършените предполагаемите престъпления, нито в полза на кои политически сили.

Междувременно полицията проведе акция в плевенското село Славяново след множество сигнали за купуване на гласове, съобщи бТВ. Разследващите са извършили няколко претърсвания и са извели от застъпник от местна изборна секция, но няма информация за задържани.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG