Връзки за достъпност

Извънредни новини

Националният оперативен щаб срещу коронавируса спира работа


Председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски
Председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски

Националният оперативен щаб (НОЩ) за борба с пандемията от COVID-19 е разформирован, считано от днес, съобщи правителствената пресслужба. Щабът беше създаден със заповед на министър-председателя Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 г.

"Националният оперативен щаб имаше за цел да организира и координира действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19", се казва в съобщението, разпространено в 18,30 часа в четвъртък.

Освен заповедта, с която беше създаден НОЩ, липсват други документи, свързани с дейността му. От заседанията му няма протоколи.

В съобщението на Министерски съвет липсва информация какви са мотивите за това решение и как ще продължи координацията на работата по ограничаване на разпространението на COVID-19. Свободна Европа изпрати въпроси до пресцентъра на Министерски съвет, но няма отговори.

До 30 април в страната е обявена извънредна епидемична обстановка.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG