Връзки за достъпност

Извънредни новини

Националният оперативен щаб срещу коронавируса спира работа


Председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски

Националният оперативен щаб (НОЩ) за борба с пандемията от COVID-19 е разформирован, считано от днес, съобщи правителствената пресслужба. Щабът беше създаден със заповед на министър-председателя Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 г.

"Националният оперативен щаб имаше за цел да организира и координира действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19", се казва в съобщението, разпространено в 18,30 часа в четвъртък.

Освен заповедта, с която беше създаден НОЩ, липсват други документи, свързани с дейността му. От заседанията му няма протоколи.

В съобщението на Министерски съвет липсва информация какви са мотивите за това решение и как ще продължи координацията на работата по ограничаване на разпространението на COVID-19. Свободна Европа изпрати въпроси до пресцентъра на Министерски съвет, но няма отговори.

До 30 април в страната е обявена извънредна епидемична обстановка.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG