Връзки за достъпност

Извънредни новини

Властите в Москва задържаха адвокат, свързан с Алексей Навални


Адвокатът на основания от Алексей Навални Фонд за борба с корупция (ФБК) Иван Павлов е задържан, стана ясно в петък. Обвиненията срещу него са, че е разкрил класифицирана информация, свързана с текущо разследване.

Адвокатското дружество “Екип 29”, което Павлов ръководи, съобщи в Телеграм, че на 29 април служители на Федералната служба за сигурност (ФСБ) са арестували юриста, след като се претърсили хотелската му стая в Москва.

Според колегите на Павлов той е обвинен в разкриване на класифицирана информация, свързана с текущо разследване. Според руското законодателство това престъпление се наказва с до три месеца затвор.

Иван Павлов и екипът му са защитници по дела за държавна измяна, шпионаж и дела, свързани с държавната сигурност. Той е адвокат на бившия журналист Иван Сафронов, който беше обвинен в държавна измяна и трябваше да присъства на съдебно заседание в Москва в петък. Междувременно руски съд постанови бившият журналист да остане в ареста до 7 юли, съобщиха информационните агенции.

Преди ден Павлов представляваше в съдебно заседание Фонда за борба с корупцията (ФБК) на руския опозиционер Алексей Навални. Руската прокуратура настоява ФБК да бъде определен като “екстремистка организация".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG