Връзки за достъпност

Извънредни новини

“Стари манджи”. Борисов твърди, че не познава бизнесмена Илчовски


Бойко Борисов
Бойко Борисов

Премиерът в оставка Бойко Борисов определи твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски за рекет и корупция като “подгрети стари манджи”. В четвъртък, който е официален празник в България, Борисов даде брифинг за бъдещия състав на Централната избирателна комисия.

“Не познавам Илчовски. Платили са на хора да излизат и да говорят”, каза Борисов без да уточни кой на кого е платил.

По време на заседание на парламентарнтата комисията по ревизия на правителството на ГЕРБ в сряда Илчовски обвини Борисов в корупция.

Светослав Илчовски, който е един от големите земевладелци в България, заяви, че е бил изнудван от собственик на друга фирма, който се е представил за говорещ от името на Борисов. Принудата била за това да продава зърно под пазарните цени. Илчовски каза, че е имал и неформални срещи с премиера в оставка, на които са му показвани сцени на издевателства над други бизнесмени с цел сплашване. Пред комисията той спомена имента на Миню Стайков и Николай Банев.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG