Връзки за достъпност

Извънредни новини

България не попадна в "зеления списък" на Великобритания за улеснени пътувания


Общо 12 държави влязоха в т. нар."зелен списък" на британското правителство за свободно пътуване след 17 май, предаде БНР. Пристигащите от тези страни в Англия няма да се самоизолират, информира британският министър на транспорта Грант Шапс.

Шапс нарече стъпката „експериментална“, тъй като загрижеността от разпространението на коронавируса по света продължава да е голяма.

В същото време Турция , Малдивите и Непал ще бъдат преместени в „червения списък“ от 12 май, което означава, че пристигащите оттам трябва да се карантинират по хотели за десет дни.

Едни от най-популярните дестинации като Франция, Гърция и Испания не са включени засега в „зеления списък“. Тези страни остават в „жълтия списък“, където е и България. Пристигащите оттам трябва да се изолират в домашни условия поне за пет дни.

Веднага след като стана ясно, че Испания не е сред 12-те държави в „зеления списък”, правителството на Педро Санчес поиска списъкът да бъде преразгледан на базата на регионалните показатели за развитието на пандемията.

Останалите страни и територии в „зеления списък“, освен Португалия и Израел са: Сингапур, Австралия, Нова Зеландия, Бруней, Исландия, Гибралтар, Фолклъндските острови, Фарьорскиет острови, Южна Джорджия и Южните Сандвичеви острови и островите Света Елена, Тристан да Куня и Възнесение.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG