Връзки за достъпност

Извънредни новини

Страната е без ръководство на службите за сигурност. Причината е неплатени отпуски


Бойко Рашков, служебен министър на вътрешните работи
Бойко Рашков, служебен министър на вътрешните работи

Държавата в момента е без ръководства на службите за сигурност, стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

“Ръководителите на службите за сигурност у нас са излезли в неплатен отпуск до септември”, каза той пред бТВ в понеделник сутринта. Той зададе въпроса кой им е разрешил това и напомни, че институциите са на пряко подчинение на премиера.

“Българският избирател иска промяна и ще я получи. Тази промяна не може да се реализира без смяна и на ръководители в отделните ведомства“, каза още Рашков. Той коментира последните промени, които е извършил в министерството и определи смяната на заместник-министри като обичайна политическа практика.

Преди дни той смени административния секретар на МВР Бойко Славчев и ръководителя на дирекция “Инспекторат” Николай Гешев. В понеделник Рашков уточни, че хората, които е освободил, са на пенсионна възраст.

По бТВ той каза, че в министерството ще има още смени на служители поради несправяне с работата и нарушения.

Късно в понеделник от правителствената пресслужба разпространиха информация за отпуските на ръководителите на служби.

"Председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 5 септември 2021 г. включително. Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 6 септември 2021 г. включително. Председателят на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов е в платен отпуск за обучение – от 5 май 2021 г. до 21 май 2021 г. включително", се казва в съобщението.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG