Връзки за достъпност

Извънредни новини

НАП проверява фирми с огромни касови наличности, които "вероятно захранват корупцията"


Националната агенция за приходите(НАП) ще направи преглед на фирми, които получават голям държавен ресурс и такива, които имат големи касови наличности. Това съобщи пред Националното радио Асен Василев - служебен министър на финансите. По предварителна информация има компании с огромни касови наличности.

"Това са пари, които фирмата не държи в банка, а твърди, че държи в сейф. Говорим за милиарди. Ако е вярно купуването на гласове, вероятно това са парите за корупционен и тъмен бизнес. Ако тези пари ги няма в касата, първият въпрос към тези фирми е къде са парите... Става дума за сериозен ресурс, по който най-вероятно се е случвала корупцията и купуването на изборите“, каза финансовият министър.

По думите му има фирми, финансирани от Българската банка за развитие, които са в списъка с длъжници на НАП. Задълженията са в размер на над 20 млн. лева.

Служебният финансов министър за първи път даде повече подробности защо е назначил Румен Спецов за директор на НАП. По думите му той е "изключително доверен партньор на чуждите служби по координация с европейските партньори".

"Ако искаме да изчистим НАП и да започнем да си събираме течовете в системата, човекът, който е работил точно това, е най-подходящият. Трудно е да се намерят хора, които познават системата и не са зависими от нея“, каза Василев.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Прокурор, сенатор, вицепрезидент. Коя е Камала Харис
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:18 0:00
XS
SM
MD
LG