Връзки за достъпност

Извънредни новини

Уволнен е директорът на пътната агенция, когото Борисов обвини в “номерца”


Георги Терзийски по време на церемония за Електронната система за събиране на пътни такси през 2019 г. Снимка: МРРБ
Георги Терзийски по време на церемония за Електронната система за събиране на пътни такси през 2019 г. Снимка: МРРБ

Ръководството на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) е освободено, каза за Свободна Европа говорителят на служебното правителство Антон Кутев. Засега няма информация кой ще оглави агенцията.

Уволнени са Георги Терзийски, Иван Досев и Олег Асенов. За рокадата се разбра късно в сряда от статус на Георги Терзийски във Фейсбук. “Трудният и неизвестен път е предизвикателството, което те кара да преодоляваш безпътицата. Благодаря на моите спътници по пътищата на съзиданието. Оценката за строителите и разрушителите ще даде времето. Екипът беше страхотен! АПИ е един от моите университети!”, написа Терзийски.

Терзийски беше назначен за председател на Управителния съвет на АПИ в началото на 2019 г. В началото на 2020 г. Бойко Борисов изгони Георги Терзийски от Министерски съвет заради проблеми с организацията на винетките и го обвини в правене на “номерца”.

Борисов нареди на Терзийски да обикаля площадите на населените места около София. “Във всеки център на населеното място около София отиваш лично днеска, заставаш на площада и като едно време тея глашатаите: „Няма да има винетки“. Викаш по три пъти, обикаляш и се прибираш тогава“.

"Отиваш лично днес, заставаш на площада и викаш: "Няма да има винетки"
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG