Връзки за достъпност

Извънредни новини

Американският актьор Стивън Сегал стана член на руска партия, която подкрепя Путин


Стивън Сегал по време на церемония по награждаване на "Оскарите" през 1996 г.
Стивън Сегал по време на церемония по награждаване на "Оскарите" през 1996 г.

Холивудският актьор Стивън Сегал, който има руско гражданство, официално се присъедини към политическа партия в Русия, която подкрепя президента Владимир Путин. "Справедлива Русия" участва в почти всички инициативи на Кремъл, но се води конкурент на управляващата партия "Единна Русия".

По време на церемония през уикенда Сегал позираше за снимки редом до един от основателите на формация руския писател Захар Прилепин. Той се свързва с украинските сепаратисти, подкрепяни от Русия, които участват във срещу правителството в Киев, която се води в източна Украйна.

Сегал има лични взаимоотношения с Путин и получи руско гражданство през 2016 г. 69-годишният актьори се прочу с участията си в холивудски екшъни през 90-те. Филмите му бяха популярни в Съветския съюз и след това в Русия и останалите бивши съветски републики.

Освен гражданството, през 2018 г. той получи и титлата на специален представител на руското министерство на външните работи по руски-американските хуманитарни връзки.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG