Връзки за достъпност

Извънредни новини

ЕК разреши ваксинирането с Pfizer на деца над 12 години


Европейската комисия (ЕК) разреши използването на ваксината срещу коронавирус на Pfizer/BioNtech при деца на възраст от 12 до 15 години, съобщиха еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис.

Миналата седмица Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) даде зелена светлина за употребата на препарата в тази възрастова категория. Ваксината на Pfizer/BioNtech вече беше одобрена за използване при тийнейджъри над 12 години в САЩ и Канада.

Сега държавите членки на ЕС могат да решат да разширят обхвата на ваксинационните си програми, включвайки също деца и тийнейджъри. Всяка доза е важна, за да се сложи край на кризата, заяви Кириакидис.

Междувременно стана ясно, че Румъния и Италия ще станат първите държави на територията на ЕС, които възнамеряват да разрешат ваксинацията за юноши.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG