Връзки за достъпност

Извънредни новини

Финансов директор на компанията на Тръмп се предаде на прокуратурата в Ню Йорк


Алън Вайселберг наблюдава пресконференция на Доналд Тръмп, 31 май 2016 г.

Финансовият директор на семейната компания на бившия американски президент Доналд Тръмп – Алън Вайселберг, се предаде на прокуратурата в Ню Йорк заради обвиненията в данъчни престъпления, които предстои да му бъдат повдигнати. Това съобщиха световните агенции в четвъртък.

Вайселберг е заподозрян в даване на непарични облаги на високопоставени мениджъри в компанията, които не е докладвал по надлежния ред пред данъчните власти. Става въпрос за апартаменти, автомобили, обучения.

Не се очаква Тръмп и семейството му да бъдат привлечени към наказателна отговорност, но ако компанията им бъде осъдена, може да получи глоби и други наказания.

Обвиненията срещу Вайселберг може да бъдат използвани за прокурорите, за да упражнят натиск върху финансовия директор, за да им сътрудничи по евентуални бъдещи разследвания срещу Тръмп и близките му.

Предаването на Вайселберг провокира реакция на компанията на бившия американски празидент, която го нарече „пионка“ в опита на прокуратурата да стигне до Тръмп. Изявлението беше цитирано от ABC News.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG