Връзки за достъпност

Извънредни новини

Финансов директор на компанията на Тръмп се предаде на прокуратурата в Ню Йорк


Алън Вайселберг наблюдава пресконференция на Доналд Тръмп, 31 май 2016 г.
Алън Вайселберг наблюдава пресконференция на Доналд Тръмп, 31 май 2016 г.

Финансовият директор на семейната компания на бившия американски президент Доналд Тръмп – Алън Вайселберг, се предаде на прокуратурата в Ню Йорк заради обвиненията в данъчни престъпления, които предстои да му бъдат повдигнати. Това съобщиха световните агенции в четвъртък.

Вайселберг е заподозрян в даване на непарични облаги на високопоставени мениджъри в компанията, които не е докладвал по надлежния ред пред данъчните власти. Става въпрос за апартаменти, автомобили, обучения.

Не се очаква Тръмп и семейството му да бъдат привлечени към наказателна отговорност, но ако компанията им бъде осъдена, може да получи глоби и други наказания.

Обвиненията срещу Вайселберг може да бъдат използвани за прокурорите, за да упражнят натиск върху финансовия директор, за да им сътрудничи по евентуални бъдещи разследвания срещу Тръмп и близките му.

Предаването на Вайселберг провокира реакция на компанията на бившия американски празидент, която го нарече „пионка“ в опита на прокуратурата да стигне до Тръмп. Изявлението беше цитирано от ABC News.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG