Връзки за достъпност

Извънредни новини

Олимпиадата в Токио ще премине без публика


Един от стадионите, на които се очаква да се проведат Олимпийските игри в Токио, е разположен близо до Моста на дъгата.
Един от стадионите, на които се очаква да се проведат Олимпийските игри в Токио, е разположен близо до Моста на дъгата.

Олимпийските игри в Токио ще се проведат без публика, решиха организаторите. Причината е в ръста на случаите на COVID-19, който доведе до обявяване на извънредно положение в града.

Откриването на олимпиадата е насрочено за 23 юли. Игрите трябваше да се състоят през 2020 г., но пандемията от коронавирус осуети тези планове и провеждането им беше отложено. Затова през това лято те ще се състоят под знака на 2020 година.

Повечето от състезанията ще се проведат в японската столица, но има и малка част от тях, която все пак е предвидена за други градове, в които засега не е обявявано извънредно положение. Въпросът дали и на тези места да се забрани достъп на публиката ще се решава поотделно за всеки отделен случай, казаха властите в четвъртък.

Преди обявяването на извънредното положение в Токио беше решено, че по време на игрите в публиката няма да се допускат чужденци. В четвъртък обаче забраната обхвана и местните жители.

Наложеното в четвъртък извънредно положение е четвъртото, през което Токио ще трябва да премине, откакто започна пандемията. Обявено е, че то ще започне на 12 юли и ще продължи до 22 август.

Олимпийските игри ще бъдат открити на 23 юли и ще завършат на 8 август.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG