Връзки за достъпност

Извънредни новини

Членове на Пуси Райът бяха задържани от съда веднага след излизането си от ареста


Мария Альохина
Мария Альохина

Двама членове на руската пънк група Пуси Райът бяха задържани веднага освобождаването си от ареста.

Съдът в Москва осъди основателката на групата Мария Альохина на 15 дни арест за неподчинение на полицията. Тя беше арестувана предишния ден пред център за задържане, където е прекарала 15 дни за подобно нарушение.

Александър Софейев, друг член на групата, също беше осъден на 12 дни в ареста на 8 юли за предполагаемо дребно хулиганство. Той е бил задържан по подобен начин ден по-рано, след като е излежал 15 дни за същото нарушение.

Преди седмица Московският съд осъди друга членка на Пуси Райът, Ника Никулшина, на 15 дни в ареста за предполагаемо неподчинение на полицейски заповеди. Това се случи два дни, след като е била освободена от друга 15-дневна присъда за подобно нарушение.

Членовете на групата са били многократно тормозени и задържани през годините заради своите антиправителствени протести и политически активизъм.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG