Връзки за достъпност

Извънредни новини

Токио въведе ново извънредно положение в навечерието на олимпийските игри


По-малко от две седмици преди началото на Олимпиадата в Токио, местните власти въведоха ново извънредно положение в опит да овладеят ръста на случаите на COVID-19, предаде Ройтерс.

Миналата седмица организаторите обявиха, че на почти всички спортни прояви няма да бъдат допускани зрители. Месеци по-рано беше забранено присъствието на чуждестранни зрители, а сега управляващите призовават японците да гледат игрите по телевизията.

Олимпийските игри, отложени миналата година заради пандемията, ще се проведат от 23 юли до 8 август, а извънредното положение, което е четвъртото за Токио, ще продължи до 22 август, малко преди започването на Параолимпийските игри.

Някои от големите имена в спорта, като Рафаел Надал, Серина Уилямс, Стан Вавринка, Доминик Тийм и Симона Халеп, вече обявиха, че няма да участват в олимпиадата, а тенисист номер едно в света Новак Джокович каза, че все още не е решил окончателно дали да вземе участие в игрите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG