Връзки за достъпност

Извънредни новини

Проф. Асен Балтов е отстранен като директор на „Пирогов“


Професор Асен Балтов

Директорът на болница „Пирогов“ проф. Асен Балтов е отстранен от поста си, съобщи Министерството на здравеопазването. Причината за това са нарушения в размер на над 1 млн. лв.

„Националната здравноосигурителна каса предостави на министъра на здравеопазването резултатите от извършената проверка на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД. С няколко протокола за неоснователно получени суми са установени нарушения в размер на общо над 1 млн.“, се казва в съобщение на здравното ведомство.

На мястото на Балтов като временен директор на болницата застава проф. Иван Поромански, който е началник на клиниката по гнойно-септична хирургия.

Балтов беше назначен за директор на „Пирогов“ през февруари 2017 г., а преди това беше началник на Първа травматологична клиника на университетската спешна болница.

Той стана едно от най-популярните лица по време на пандемията като често се появяваше на брифингите на Националния оперативен щаб и по време на включвания на живо на тогавашния министър-председател Бойко Борисов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG