Връзки за достъпност

Извънредни новини

Виолета Комитова уволни шефа на АПИ, защото е наредил спиране на ремонти


Виолета Комитова

Служебната министърка на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова е уволнила председателя на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Апостол Минчев само около два месеца, след като го назначи.

Като причина за решението ѝ от ведомството посочват "проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на агенцията". Става въпрос за писмено разпореждане на Минчев за преустановяване на работата по всички пътни ремонти до второ нареждане.

По този повод Комитова е поканила всички кметове и представители на фирми, засегнати от писмото на уволнения шеф на АПИ, да се срещнат с нея в петък и да обсъдят ситуацията.

Апостол Минчев зае през май председателския пост в управителния съвет на агенцията на мястото на Георги Терзийски. Другите две места в ръководството бяха попълнени от Веселин Пейков и Ивайло Денчев, които замениха инж. Кирил Досев и проф. Олег Асенов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG