Връзки за достъпност

Извънредни новини

Кръстю Лафазанов на 60. Актьорът, който умее да разсмива всички


Кръстю Лафазанов
Кръстю Лафазанов

Със своите десетилетни превъплъщения на сцената и на екрана той днес е един от най-обичаните български комици.

Кръстю Лафазанов, който навърши 60 години в неделя, завинаги ще остане легендарен образ от култовото предаване по БНТ „Улицата“ на Теди Москов.

Сред по-популярните му съвременни телевизионни участия са в сериала „Столичани в повече“ и в предаването „Комиците и приятели“ в ефира на бТВ.

„Около нас, във Варна, имаше около 7 киносалона. Аз израснах в тях и това беше толкова впечатляващо. Когато видиш един от актьорите на живо, искаш да се докоснеш до него, да станеш същия“, спомня си Лафазанов пред БНТ.

Актьорът първоначално се насочва към стоматологията. За късмет обаче впоследствие успява да влезе в НАТФИЗ от втория опит. Там завършва куклено актьорско майсторство, след което работи във варненския куклен театър три по неговите думи „прекрасни“ години.

„Да работиш за децата е много красиво нещо“, казва той в предаването „БНТ на 60“.

Лафазанов има и множество участия на театралната сцена, а в телевизията попада „може би случайно“, след като се събира със свои колеги от НАТФИЗ в „Улицата“.

Сред колегите си е познат с навика си да ги разсмива по време на представления. Негови приятели и близки го описват като чувствителен и спокоен човек, както и като добър баща.

„Той се ядосва, но много възпитано“, казва за него Любомир Нейков пред бТВ.

Кръстю Лафазанов има дъщеря и син със съпругата си Елена Начева. Той се жени за нея още в трети курс. Двамата често си партнират и в професионален план.

XS
SM
MD
LG