Връзки за достъпност

Извънредни новини

Парламентарната група на "Изправи се! Мутри, вън!" става "Изправи се БГ! Ние идваме!"


Николай Хаджигенов ще бъде зам.-председател, а Мая Манолова - председател на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!"
Николай Хаджигенов ще бъде зам.-председател, а Мая Манолова - председател на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!"

Групата на "Изправи се! Мутри, вън!" в 46-тото Народно събрание вече ще се казва "Изправи се БГ! Ние идваме!", обяви във вторник Мая Манолова. По думите ѝ това решение е било взето на първото заседание на групата. В сряда предстои първото заседание на новия парламент, свикано от президента Румен Радев.

Манолова ще бъде председател на новата парламентарна група, а адвокат Николай Хаджигенов ще бъде неин зам.-председател.

"Препотвърдихме нашите приоритети – изгонването на мутрите от политиката, повишаване на доходите на българските граждани, подкрепа на малкия бизнес", добави Манолова.

Тя уточни, че представителите на коалицията не са преговаяли с "Има такъв народ" (ИТН) на Слави Трифонов за евентуалното съставяне на кабинет, защото "тези разговори ще се водят в парламента, публично".

До смяната на името на протестната коалиция се стигна, след като Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от т.нар. "Отровно трио" обявиха, че правят гражданско движение "Ние идваме!", чиято цел е да предупреждава всяка нова власт, че "винаги можем да дойдем на площада и никой не може да ни спре".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG