Връзки за достъпност

Извънредни новини

Министърът на енергетиката освободи ръководството на енергийния холдинг


Министърът на енергетиката в служебното правителство Андрей Живков
Министърът на енергетиката в служебното правителство Андрей Живков

Министърът на енергетиката Андрей Живков е освободил Съвета на директорите на „Български енергиен холдинг“ ЕАД (БЕХ) в петък. Той е направил това в качеството си на упражняващ правата на държавата, която е едноличен собственик на капитала на компанията, съобщава пресцентърът на министерството.

В освободения състав са Валентин Николов, Диян Димитров, Иван Андреев, Стелиан Коев и Александър Църноречки. Те са сменени, но не са освободени от отговорност, се посочва в съобщението на ведомството.

Живков е назначил ново ръководство, което ще управлява дружеството до провеждането на конкурс в шестмесечен срок. То се състои от Мария Велкова, Веселина Канатова - Бучкова, Ива Петрова и инж. Пламен Дилков и Антон Симеонов. На сайта си министерството на енергетиката описва подробно биографиите на всеки член на новия съвет.

Още на първия си брифинг като министър на енергетиката Живков критикува стила на работа на БЕХ.

"БЕХ има достъп до атрактивни финансирания, но вместо да инвестира в стратегически проекти и да стане регионален играч, ги използва за решаване на текущи проблеми. Казано по друг начин, с дългосрочни задължения БЕХ решава краткосрочни проблеми. Това е път към дългова спирала", каза министърът на 27 май.

Новото ръководство на холдинга трябва да предприеме необходимите действия за вписване на промяната в Търговския регистър.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG