Връзки за достъпност

Извънредни новини

Олимпийските игри в Токио започнаха при празен стадион и стриктни противоепидемични мерки


Снимка от откриващата церемония

Тържествена церемония сложи начало на Олимпийските игри в Япония на 23 юли. Стадионът, през който традиционно преминават отборите от всички държави под звуците на ръкопляскания от публиката, сега беше почти изцяло празен.

Олимпиадата беше отложена с една година през 2020 г. заради пандемията с коронавирус.

На Олимпийския стадион в Токио с капацитет от 68 000 места имаше само 1000 души. Церемонията не беше толкова зрелищна, колкото обикновено, за да се отдаде почит на милионите жертви на COVID-19 по света.

Само 15 световни лидери имаха възможността да гледат откриването на живо. Преди 2 седмици организаторите решиха да забранят посещението на стадионите за местна, както и международна публика.

Част от държавите няма да изпратят пълните си отбори на игрите заради притесненията от разпространението на вируса.

Атлетите, придружаващите ги треньорски екипи, представители на медиите и организаторите се тестват всеки ден в Олимпийското село. До началото на церемонията над 100 души, акредитирани за Олимпиадата дадоха позитивен резултат.

Междувременно в Токио здравните власти съобщават за малко увеличение на случаите в сравнение с миналата седмица.

Тестове всеки ден и без нови запознанства. Олимпиадата през 2021
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:52 0:00

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG