Връзки за достъпност

Извънредни новини

Антоанета Костадинова донесе първи медал за България на Олимпийските игри в Токио


Антоанета Костадинова с медала от Олимпийските игри
Антоанета Костадинова с медала от Олимпийските игри

Състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова донесе първи медал за България на Олимпийските игри в Токио. Тя спечели сребърното отличие в стрелбата с въздушен пистолет на 10 метра.

Антоанета Костадинова, Виталина Бацарашкина и Дзян Рансин
Антоанета Костадинова, Виталина Бацарашкина и Дзян Рансин

Това е първо олимпийско отличие за България в спортната стрелба от 2004 г. насам, когато Мария Гроздева спечели злато на 25 м малокалибрен пистолет и бронз на 10 м пневматичен на Олимпийските игри в Атина, припомня бТВ.

Това беше третото участие на Антоанета Костадинова на Олимпийски игри. Тя беше девета в Лондон през 2012 и осма в Рио през 2016. 35-годишната българка влезе във финала с шесто място от квалификациите. Другата представителка на страната Мария Гроздева остана 43-а в квалификациите.

Златен медал в дисциплината взе състезателката от Русия Виталина Бацарашкина. Антоанета Костадинова остана с по-малко от точка след нея - 239.4 срещу 240.3. Бронзовото отличие взе Дзян Рансин от Китай.

Тестове всеки ден и без нови запознанства. Олимпиадата през 2021
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:52 0:00

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG