Връзки за достъпност

Извънредни новини

Уди Харелсън на 60. Актьорът, който наново изгради фамилното си име


Оскари, 2018 г.

Дейв Браун, Мики Нокс, Талахаси, Чарли. Това, което свързва четирите имена, е актьорът, който ги играе на екрана.

Става дума за Уди Харелсън, който в петък навърши 60 години. Най-впечатляващото в тези роли обаче е, че всички те са на убийци - нещо, с което бащата на Харелсън си "изкарва хляба".

Актьорът е роден през 1961 г. в Тексас, а детството му съвсем не минава леко. Няколко години по-късно с майка си и двамата си братя се преместват в Охайо, след като родителите се развеждат.

Това, разбира се, не е обикновена раздяла. Бащата на Уди, Чарлс Харисън, всъщност е професионален наемен убиец, по-късно получил две доживотни присъди за убийството на съдия.

Дори преди да се разведе с бившата си съпруга, той рядко посещава семейството си - в периодите, в които не е в затвора.

Харелсън споделя пред Гардиън, че като малък мечтае да бъде полицай или таен агент. Светогледът му през юношеството до голяма степен е повлиян от семейната среда. Дълго време той е републиканец и религиозен младеж.

Харелсън завършва театрално изкуство в колеж в Индиана, а първата му знакова роля е в култовия сериал "Бар Наздраве".

"По време на "Бар Наздраве" напрежението от всички тези непознати, които непрестанно искаха да говорят с мен, ме накара да се отдръпна", казва Харелсън пред Гардиън.

"Имаше доста негативен ефект. Преминах през период на арогантност. Но за щастие жена ми и дъщерите ми някак си с любовта си ме превърнаха в по-добро човешко същество", казва още актьорът.

Светогледът и стилът му на живот също се променят в кино средите. Неговият колега в "Бар Наздраве" Тед Дансън го запознава с проблемите около климатичните промени. До ден днешен Харелсън е екоактивист и вегетарианец.

Той е женен за Лора Луи, с която имат три дъщери. За тях той казва, че са "най-доброто нещо, което му се случва".

Актьорът е носител на "Еми" за поддържаща роля в "Бар Наздраве" и е бил номиниран за "Оскар" и "Златен глобус".

Някои от популярните продукции с негово участие са филмите "Три билборда извън града", "Няма място за старите кучета", "Белите не могат да скачат", както и сериалите "Уил и Грейс" и "Истински детектив".

Facebook форум

XS
SM
MD
LG