Връзки за достъпност

Извънредни новини

Задължителна ваксинация или тест всяка седмица. Байдън затяга изискванията за администрацията


Джо Байдън
Джо Байдън

Президентът Джо Байдън ще поиска от всички федерални служители в Съединените щати да се ваксинират срещу COVID-19 или да се тестват редовно. Очаква се Байдън да обяви официално намерението си по-късно в четвъртък, потвърдиха представители на Белия дом.

Съобщението идва на фона на покачване в цял свят на новите случаи на заразени с коронавирус заради разпространението на "Делта" варианта, който се предава по-лесно.

Очакваното решение на Байдън ще засегне 4,2 милиона федерални служители в цялата страна.

В сряда щатът Ню Йорк обяви, че ще изисква от своите служители да се ваксинират до началото на септември или да представят всяка седмица отрицателен тест. Губернаторът Андрю Куомо призова местните власти в цялата страна да последват примера му.

В последните месеци редица частни компании, болници и университети в САЩ вече въведоха изискване за ваксинация. Управлявани от републиканци 18 щата обаче предприеха мерки за забрана на евентуално въвеждане на изисквания за ваксинационни паспорти.

Технологичните гиганти Facebook и Google също вече изискват от своите служители да се ваксинират.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG