Връзки за достъпност

Извънредни новини

Стойка Кръстева донесе второ олимпийско злато за България в Токио


Стойка Кръстева
Стойка Кръстева

Стойка Кръстева спечели титлата на олимпийския турнир по бокс в категория до 51 килограма в Токио и донесе второ злато за България.

35-годишната българка победи с 5:0 съдийски гласа Бусе Наз Чакъроглу от Турция.

Кръстева започна убедително състезанието си и поведе още в първия рунд. Впоследствие спечели както втория така и третия рунд.

Игрите в Токио са втората олипиада за българката. В Лондон през 2012 г. тя стигна до четвъртфинал.

Стойка Кръстева е двукратна европейска шампионка по бокс за жени в две различни категории . Тя спечели титлата до 51 кг на шампионата в Букурещ през 2014 г., а четири години по-късно стана първа и в категория до 56 кг от първенството в София през 2018 г. Има и бронз от шампионата на Стария континент при 51-килограмовите от първенството в Ротердам през 2011 г.

Така ден преди края на Олипийските игри в Япония България вече има пет отличия.

Златен медал спечели и Ивет Горанова в дисциплината кумите на карате.

Сребърен медал в стрелбата завоюва Антоанета Костадинова, а с бронз бяха отличени Тайбе Юсеин и Евелина Николова в борбата.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG