Връзки за достъпност

Извънредни новини

"В политиката всичко е възможно". Стефан Янев допуска, че може служебният кабинет да стане редовен


Стефан Янев
Стефан Янев

Премиерът Стефан Янев каза, че България влиза в период на непредсказуемост и е трудно да се определи колко би издържало управление, което разчита на плаващо мнозинство. Служебният министър-председател коментира актуалната политическа ситуация по време на посещение в град Плиска в събота.

Янев твърди, че начинът на сглобяване на правителство от страна на “Има такъв народ” води до кратък хоризонт на проекта. “Начинът на сглобяване на такива мнозинства, без ясни ангажименти и приоритети не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той”, каза той.

В отговор на въпрос дали, според него може предложеният кабинет на ИТН да бъде избран, служебният премиер коментира, че в политиката всичко е възможно, стига да има принципи и приоритети.

Колкото до въпроса дали служебното правителство може да стане редовно, Янев отново подчерта, че в политиката всичко е възможно, но зависи от това какви ще бъдат принципите и посоките, които ще бъдат поставени пред него.

През седмицата лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че ако "Има такъв народ" не успее да състави кабинет и мандатът за правителство бъде връчен на левицата, тя ще предложи служебния кабинет за редовен.

Стефан Янев припомни, че служебното правителство е съставено от хора, които не са свързани с определени политически задължения и могат да се оттеглят във всеки момент. Въпреки това той заяви, че, ако този парламент не успее да излъчи кабинет, той е готов да продължи да бъде служебен премиер до следващите избори.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG