Връзки за достъпност

Извънредни новини

Президентът на Тунис остави страната без парламент "до второ нареждане"


Президентът на Тунис Каис Сайед
Президентът на Тунис Каис Сайед

Президентът на Тунис Каис Сайед реши да удължи до второ нареждане замразяването на работата на парламента, предадоха световните агенции.

На 25 юли Сайед обяви, че “уволнява правителството” и суспендира дейността на законодателния орган за 30 дни и това му позволи да придобие цялата власт в страната.

Сега Сайед е издал президентски указ, удължаващ извънредните мерки относно замразяване на дейностите на парламента, както и относно вдигането на имунитета на всички депутати. Това решение ще действа до второ нареждане, се казва в кратко съобщение на президентството.

През юли решението на Сайед беше взето след редица протести в тунизийски градове, по време на които се чуха призиви за разпускане на парламента, смяна на политическия режим и привличане под отговорност на онези, които са виновни за влошаването на епидемиологичната и социално-икономическата ситуация в страната.

Тогава Сайед, който е юрист по образование обясни, че действията му имат за цел "да спасят" Тунис и са законосъобразни.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG