Връзки за достъпност

Извънредни новини

Радев предупреди Борисов със "следващия главен прокурор". Лидерът на ГЕРБ го обвини, че иска да сменя магистрати


Румен Радев и Бойко Борисов
Румен Радев и Бойко Борисов

Президентът Румен Радев и лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов отправиха нападки един към друг в понеделник. Държавният глава предупреди Борисов със “следващия главен прокурор”, а лидерът на ГЕРБ каза, че не го е страх и има какво да каже за “за Радев и неговата компания”.

Размяната на реплики започна от поздрава на Борисов по случай годишнината от Съединението, публикуван във Фейсбук. В него той написа, че “обединителят на нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос”.

По-късно на журналистически въпрос как ще коментира думите на Борисов, Румен Радев отговори, че „единствените думи на Борисов, които имат значение, това са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор.”

След коментара на президента, направен по време на посещение в град Раковски, лидерът на ГЕРБ се срещна с младежката структура на партията си в Пловдив и говори пред журналисти.

Той попита президента откъде знае кой ще бъде следващият главен прокурор и каза, че може да каже на нов ръководител на държавното обвинение “толкова много неща” за “Радев и неговата компания”.

“Откъде знаеш ти кой ще е главният прокурор? Може за твоите думи да попитат”, каза Борисов. “И за всички далавери от твоя кръг. Затова е този зор да се сменят прокурорите. Мен не ме е страх. Аз толкова много неща мога да му кажа на новия главен прокурор за Радев и неговата компания, че разговорът ще тръгне в друга посока”, добави той.

Борисов повдигна и въпроса за твъденията на зам.-председателя на “Има такъв народ”, че Татяна Дончева от “Изправи се.БГ! Ние идваме!” се е опитвала да разцепи ИТН с предложения за подкупи. Самата Татяна Дончева отрече това. Борисов използва случая, за да критикува Румен Радев, че не е предприел действия за изясняване на случая.

През последните месеци лидерът на ГЕРБ и членовете на партията често критикуват президента Румен Радев и назначеното от него служебно правителство. Представители на партията отказаха да се явят на консултациите за правителство след изборите на 11 юли, организирани от президента.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG