Връзки за достъпност

Извънредни новини

Отслабналният Ким Чен Ун се появи на среднощен парад


Ким Чен Ун на площад "Ким Ир Сен" в Пхенян. 9 септември 2021 г.
Ким Чен Ун на площад "Ким Ир Сен" в Пхенян. 9 септември 2021 г.

Северна Корея организира нощен военен парад, за да отбележи 73-тата годишнина от основаването на републиката, съобщи държавната информационна агенция. На парада присъства и лидерът Ким Чен Ун, който изглежда много по-слаб на снимките.

В миналото Пхенян използваше военните паради, за да демонстрира новите си оръжия. Публикуваните снимки от събитието в нощта срещу четвъртък не показват някакво ново въоръжение.

Наблюдателите обръщат внимание, че лидерът Ким Чен Ун е отслабнал значително и изглежда по-здрав отпреди. От години има слухове за здравословното състояние на 37-годишния Ким, който беше с наднормено тегло.

През юни държавните медии в Северна Корея публикуваха кадри, на Ким Чен Ун, след като той не се беше показвал доста време. Още тогава се виждаше, че той е отслабнал.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG