Връзки за достъпност

Извънредни новини

Дни преди изборите: Путин се изолира заради COVID-19 в обкръжението


Последната среща на Путин беше в понеделник вечерта в Москва, когато той посрещна президента на Сирия Башар Асад.
Последната среща на Путин беше в понеделник вечерта в Москва, когато той посрещна президента на Сирия Башар Асад.

Президентът на Русия Владимир Путин се е самоизолирал заради случаи на коронавирус в обкръжението му, съобщи Кремъл. Не се съобщава кой точно от хората около него е заразен с COVID-19.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков уточни, че Путин е здрав и резултатът от теста му е отрицателен. Той каза още, че "за известно време" президентът няма да има срещи на живо.

Ден по-рано Путин се срещна със спортисти параолимпийци и спомена, че скоро може да мине в карантина. Няколко минути по-късно Песков обясни, че президентът е говорил "образно".

Путин няма да присъства на срещата на Организацията на договора за колективна сигурност и Шанхайската организация за сътрудничество, която се открива на 15 септември в Душанбе. Руският президент ще се включи дистанционно.

През пролетта Путин каза, че се е имунизирал с руската ваксина "Спутник V". През последните дни той проведе редица публични събития. Известно е, че участващите в тези мероприятия първо минават през карантина.

В понеделник вечерта Путин посрещна в Москва президента на Сирия Башар Асад.

В началото на пандемията Путин не участваше в публични събития в продължение на няколко месеца.

Тази неделя в Русия се провеждат парламентарни избори. По-рано беше съобщено, че Путин планира да отиде да гласува.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG